top of page
journey-1130732.jpg

Escape the City

avis de recherche site.jpg

Voor de beginnende detectives:

Lost Story: Waar is Le Maca gebleven?

Wat een ramp, het beroemdste personage van onze stad is verdwenen! Weet je over wie we het hebben?

Over onze Maca, natuurlijk. Jij bent een geboren detective, deze opdracht is dus echt iets voor jou. Help ons om hem terug te vinden.

Er wacht je een speciale beloning. Bij VisitWavre staat een kist vol schatten voor je klaar... als je de Macasleutel vindt!

Het principe van Escape the City is heel eenvoudig. Stel je een moderne schattenjacht voor, met tal van raadsels en vragen. Met elk juist antwoord kom je een stap verder in het spel tot je de opdracht met succes hebt uitgevoerd.

Je kunt kiezen uit drie verschillende versies van het spel:

Voor de Avonturiers:

Als een bliksemslag bij heldere hemel, boven de stad van Le Maca

Waver is een charmant stadje in Waals-Brabant. Het is er rustig en vredig. Je kunt er gaan shoppen, smullen van iets lekkers en mooie wandelingen maken. De dag begon goed. Plots knalt een lichtflits boven het stadhuis. Heel even staat de wereld stil, daarna is alles anders. Met lege ogen komen de Wavriens weer bij bewustzijn, maar de hele Maca-bevolking lijkt door geheugenverlies te zijn getroffen. Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Er lijkt een vloek op de stad van Le Maca te rusten. We hebben jou nodig om in het verleden van de stad te duiken, de verschillende tijdperken te leren kennen en de geschiedenis te reconstrueren om de Maca's te redden en hun geheugen te helpen terugvinden. Reken op minimaal drie uur om de uitdaging tot een goed einde te brengen!

IMG_3061.jpg
IMG_3987.jpg
fond1900.jpg

Voor echt Sherlocks:

Ga op onderzoek in Limal en Bierges! Slaag je erin om de dader, het slachtoffer, de plaats en het moordwapen te vinden? Professor Hésotte zal je buitengewone plaatsen en verhalen laten ontdekken. Dankzij je scherpzinnigheid krijg je toegang tot de kluis, die heel wat verrassingen verbergt.

Deze tocht kan te voet of met de fiets worden afgelegd. Reken op een halve dag.

 

Benodigdheden: een smartphone om de QR-codes te lezen.

Logo.png
boussole.png

Toegankelijkheid
Mensen van alle leeftijden kunnen meedoen, maar wij raden het spel niet aan voor kinderen jonger dan zes jaar. De raadsels en vragen zijn immers nog te moeilijk voor jonge kinderen.
Met drie tot zes "actieve" deelnemers geniet je het meeste van het spel.
Kinderwagens zijn geen probleem, maar gezien het traject en de afstand, is het spel moeilijk toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit zonder begeleiding.

Reserveren
Escape the City is het hele jaar door beschikbaar, maar uitsluitend mits reservering. Je speelt het spel het beste 's morgens of in de vroege namiddag. Voor wie alleen tijdens het weekend kan, bestaat de mogelijkheid om het materiaal op vrijdagavond te komen ophalen en op maandag terug te brengen.

€ 3 per deelnemer vanaf zes jaar. Voor het lenen van het materiaal wordt een waarborg gevraagd van € 50 in contanten en een kopie van de identiteitskaart van een van de deelnemers.

Reserveren kan via

info@visitwavre.be of 010 230 352

bottom of page